Laatste update 11 maanden geleden

Sinds het begin van het jaar hebben meer dan 5.655 branden al 24.914 hectare land getroffen. 120 gemeente in de Algarve met maximaal brandgevaar.

Meer dan 1.000 brandweerlieden bestreden vanochtend vroeg de drie belangrijkste branden voor de autoriteiten, in Odemira, Cinfães en Leiria, volgens de civiele bescherming. De temperatuur ligt gemiddeld op zo’n 41 graden!

Volgens informatie die beschikbaar is op de website van de Nationale Autoriteit voor Noodsituaties en Civiele Bescherming (ANEPC), is de brand die zaterdag in São Teotónio (Odemira) is uitgebroken precair en heeft al geleid tot de preventieve ontheemding van ongeveer 1.400 mensen. Meer middelen zijn gemobiliseerd om 07.30 uur, met in totaal 841 operationeel, ondersteund door 284 voertuigen.

Deze brand, in het district Beja, dwong de evacuatie van 19 kleine dorpen, de meerderheid in de gemeente Odemira en één in Monchique, naast het Camping Park van São Miguel. In de gemeente Odemira werden vier toeristeneenheden geëvacueerd.

De brand, in een gebied met struiken en dennenbossen, brak uit in het Baiona-gebied, in de parochie van São Teotónio, midden in de middag op zaterdag, en is al een paar keer de Algarve binnengedrongen, nadat het Odeceixe had omsingeld. , in de gemeente Aljezur, district Faro.

Deze brand was voor de gemeente Odemira aanleiding om het Gemeentelijk Nood- en Civiele Beschermingsplan te activeren, met ingang van zondag 14.30 uur.

Volgens informatie die beschikbaar is op de ANEPC-website, mobiliseerde de brand die maandagmiddag uitbrak in de stad Arrabal, in Leiria,  rond 7 uur ’s ochtends 138 operators, ondersteund door 43 voertuigen. De A1 moest worden afgesloten.

Na deze brand wordt ook de brand die maandagmiddag uitbrak in São Cristóvão de Nogueira, in de gemeente Cinfães, district Viseu, door de autoriteiten als significant beschouwd. Om 07.30 uur mobiliseerde het nog steeds 62 operators, ondersteund door 17 voertuigen.

De livekaart van alle actieve bosbranden in Portugal vind je hier

bron: https://24.sapo.pt

Bosbrandeneuropa.nl bestaat uit vrijwilligers. Iedere dag zijn zij voor jullie het nieuws aan het zoeken over de bosbranden die woeden in met name Zuid Europa. Dit doen zij in hun vrije uurtje of als ze even tijd hebben tussen hun dagelijkse werkzaamheden door.

Aan een artikel maken gaat veel tijd aan vooraf en research, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen en zij niet de verkeerde informatie met de bezoekers delen.

Doneer een bedrag naar keuze voor een kop koffie, (of met iets lekkers ;) ) door onderstaande afbeelding te scannen met je mobiel. (Dus even je laptop openen en scannen) Zij kunnen dit zeker gebruiken en waarderen dit ontzettend! Namens BosbrandenEuropa.nl heel erg bedankt!

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door