Laatste update 8 maanden geleden

Update: 20:45 uur

Inmiddels is de brand onder controle en het gebied wordt en blijft komende tijd onder surveillance staan.

 

Origineel bericht.

Deze zondagmiddag is de brand in Odemira die afgelopen woensdag onder controle werd geacht opnieuw opgelaaid. De brand wordt op dit moment bestreden door 144 brandweermannen, 47 voertuigen en 4 vliegtuigen.

De burgemeester van Odemira, Hélder Guerreiro, nam contact op met Lusa en legde uit dat de reactivering  plaatsvond in een gebied tussen Delfeira en Relva Grande, in de parochie van São Teotónio, in de gemeente Alentejo.

De brand in Odemira baarde dagenlang de meeste zorgen in het land. Toen het werd gedomineerd, afgelopen woensdag, had het in totaal 42 verwondingen veroorzaakt en resulteerde het in meer dan 8.500 hectare verbrande aarde.

Het opnieuw aanwakkeren vindt plaats op dezelfde dag dat de minister van Territoriale Cohesie, Ana Abrunhosa, de parochie van São Teotónio bezocht om lokale verenigingen en burgemeesters te ontmoeten en meer te weten te komen over de schade die door de brand is aangericht.

De bosbrand die de 5e van augustus begon bleef onder toezicht staan nadat het voor onder controle en gedoofd was.

De landelijke brand in een gebied met struiken en dennenbossen brak uit in het Baiona-gebied, in de parochie van São Teotónio, gemeente Odemira, halverwege de middag op de 5e en drong de Algarve-gemeenten Monchique en Aljezur binnen.

Het verbrande gebied bedraagt ​​ongeveer 8.400 hectare, in een omtrek van 50 kilometer.