Laatste update 7 maanden geleden

Update: 08-09-2023 08:00 uur.

De brand die gisteren uitbrak is nog steeds niet onder controle. Deze ochtend vrijdag 08-09-2023 zijn er nog steeds bijna 600 man bezig om de brand te beheersen. Zij worden ondersteund on de ochtend met 176 voertuigen. Zodra het licht is zullen ook de luchtmiddelen weer aansluiten bij de blusoperatie. Volgens bronnen zijn er 2 brandweermannen gewond geraakt.

Origineel bericht.

Vandaag omstreeks 15:20 uur brak er brand uit in Palheiros, in Torres do Mondego, naast de stad Coimbra.

De brand is actief in een gebied die erg moeilijk toegankelijk is voor de blusapparaten. Bijna 600 brandweermannen bestrijden het vuur ter plaatse en zij werden vergezeld door 14 luchtmachten en 97 brandweerwagens. In Portugal wordt altijd zeer direct en met groot geschut ingezet bij een bosbrand.

[wpcode id=”8066″]

Vrijwillige Brandweerman Stefano (België)  ter plaatse die BosbrandenEuropa.nl informeert stuurde de volgende foto’s van vandaag.

Het vuur kent op dit moment 3 actieve fronten in het zeer bosrijke gebied van naast de stad Coimbra.

Rond 18.14 uur waren er meer dan 450 brandweerlieden die de vlammen in Palheiros bestreden, met 120 landvoorraden, ondersteund door 16 luchtvoorraden.

Volgende de Civiele bescherming zijn er nog geen slachtoffers en is de temperatuur relatief laag voor de tijd van het jaar. 1 van de vuurfronten bevind zich dicht bij huizen.

1 brandweerwagen is tijdens de brand in vlammen opgegaan. De inzittende zijn ongedeerd.

De vlammen werden rond 17:30 uur heviger door de verandering van de wind en verspreide zich over verschillende fronten. Volgens de commandant waren er op dat moment 5 fronten waar er maar 1 toegankelijk was voor de brandweer op de grond.

De 17 luchtmachten werden helaas beperkt in hun ontladingen vanwege hoogspanningslijnen