Laatste update 2 weken geleden

Het aantal brandweerlieden dat betrokken is bij de bestrijding van branden in Portugal zal dit jaar licht toenemen. Er worden 14.155 personeelsleden verwacht voor de maanden die als het meest kritiek worden beschouwd. Maar er kent ook een kleine krimp, de brandweer moet het namelijk met twee luchthulpbronnen minder doen.

Volgens berichtgeving zullen er 14.155 grondtroepen en 3.173 voertuigen zijn tijdens de periode van de grootste inzet van hulpbronnen, tussen 1 juli en 30 september, genaamd ‘Delta-niveau’.

In 2023 bedroeg het aantal grondtroepen dat betrokken was bij de brandbestrijding tussen juli en september 13.891, wat betekent dat er dit jaar 264 extra operators zijn om branden te bestrijden.

Hetzelfde gebeurt met het beschikbare aantal voertuigen, dat met 183 toeneemt, van 2.990 voertuigen naar 3.173.

Het seizoen dat als het meest kritisch wordt beschouwd voorbranden zal dit jaar 70 luchtvaartuigen tellen, twee minder dan in 2023. Ze dienen het met 2 Canadair vliegtuigen minder te doen

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden.
Ons toegewijde team schrijft artikelen voor Nederlandse, Belgische en buitenlandse inwoners en bezoekers van alle nationaliteiten via de website, sociale media en onze nieuwsbrief.

Wij vragen u om Bosbranden Europa te steunen door een bijdrage te leveren – hoe klein ook .
Klik op onderstaande button en steun ons.