Laatste update 9 maanden geleden

De minister van Binnenlandse Zaken heeft vandaag gezegd dat “voorlopig” een alarmsituatie als gevolg van landelijke branden niet zal worden afgekondigd, rekening houdend met de reactie op gevechten en weersomstandigheden.

Portugal heeft te maken met aanzienlijk veel bosbranden te danken aan de hoge temperaturen die het land al een aantal dagen teisteren.

“Of het nu vanwege het reageren van het brandweerapparaat is, of vanwege het aantal branden, vanwege de verandering die positief lijkt te zijn in de beweging van de winden en ook omdat er van gisteren [zondag] tot vandaag een relatieve verhoging van de luchtvochtigheid is geweest, voorlopig zal een waarschuwingssituatie niet worden uitgegeven”, vertelde José Luís Carneiro aan journalisten.

De minister was ook van mening dat de middelen en apparaten voor het bestrijden van branden op dit moment “efficiëntie tonen”.

Zondag zei de staatssecretaris voor Civiele Bescherming dat de regering overweegt een alarmsituatie af te kondigen vanwege het grote gevaar van landelijke bosbranden in de komende dagen, waarin een “complex” meteorologisch kader wordt verwacht.

bron: The Portugal News