Laatste update 12 maanden geleden

De gemeenten São Brás de Alportel en Tavira, in het district Faro, lopen momenteel het grootste risico op brand op het platteland, wanneer in sommige regio’s van het land temperaturen boven de 30 graden worden verwacht.

Het Portugese Instituut voor de Zee en de Atmosfeer ( IPMA ) heeft ook de gemeenten Lagos, Portimão, Monchique, Silves, Loulé, Alcoutim en Castro Marim (Faro) met een zeer hoog brandrisico gestempeld Meer dan 30 gemeenten in de districten Viseu, Guarda, Castelo Branco, Portalegre, Santarém, Beja en Faro lopen nu een hoog risico op brand. Het IPMA voorspelt voor de komende dagen een stijging van de temperaturen met waarden boven de 30 graden Celsius, waarbij de kans op brand vanaf donderdag tussen “maximaal en zeer hoog” ligt in het binnenland Noord, Centrum en Algarve.

Dinsdag gaf de IPMA in een verklaring aan dat de geleidelijke stijging van de temperatuur, met name de maximale waarden, verband houdt met “een warme luchtmassa, afkomstig uit Noord-Afrika”, die de komende dagen geleidelijk het vasteland van Portugal zal bereiken. De IPMA voorspelt dat de hoogste waarden van de maximumtemperatuur donderdag “zeer waarschijnlijk” zullen optreden “in het binnenland van de regio Zuid, Ribatejo en Beira Baixa, variërend tussen 33 en 35°C, en zeer plaatselijk de 37°C kunnen gaan bereiken” .

De minimumtemperaturen schommelen vandaag tussen 10 graden Celsius (in Bragança) en 19 graden (in Faro) en het maximum tussen 21 (in Viana do Castelo) en 33 (in Beja).

Bron: https://www.theportugalnews.com