Laatste update 2 jaar geleden

In het natuurpark Alvao in Portugal heeft zich een ‘vuurtornado’ midden in een brand. Portugal wordt al enkele weken wordt geteisterd door hevige branden. De tornado werd maandag gefilmd door brandweerlieden die de brand bestreden in het gebied ten westen van de vuurhaard. Dit weer fenomeen doet zich voor wanneer een stoftornado vuur ontmoet. Tornado’s kunnen honderden meters reizen en enkele honderden meters hoog zijn. Binnen een tornado kunnen de temperaturen oplopen tot 1500 tot 2000 graden. Dit is een meteorologisch verschijnsel dat niet zo zeldzaam is. Een tornadobrand werd half augustus gefilmd door brandweerlieden in de Gironde. Een ander werd gespot in Californië.

De bosbranden, die nu onder controle zijn in het natuurpark Alvao, hebben meer dan 4.500 ha verwoest in het gebied. Portugal wordt sinds het begin van het jaar hard getroffen door bosbranden. Bijna 90.000 ha bos is afgebrand, dat is ongeveer 1% van het Portugese grondgebied, het hoogste percentage in de Europese Unie.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door