Laatste update 11 maanden geleden

Nog geen week geleden woede er een zeer grote bosbrand in Castelo Branco waarbij 10.000 hectare aan bos en vegetatie werd verwoest. Een klein uur geleden kregen wij de melding binnen dat er wederom een bosbrand is ontstaan in Portugal In Tortosendo, in de gemeente Covilhã.

Op dit moment werken er 328 brandweerlieden met een totaal aan 86 voertuigen en 13 vliegtuigen.

Vanwege de brand, die rond 16.00 uur begon, is de weg vanuit het Cabeço-gebied, die Tortosendo verlaat, op weg naar Unhais da Serra, afgesloten voor verkeer.

Laatste updates, scroll naar beneden.

18:30 uur

Er is versterking aangeroepen en op dit moment zijn er 420 brandweerlieden op de rond bezig om de uitslaande bosbrand te controleren. Zij worden bijgestaan door 114 voertuigen en 14 vliegtuigen.

De rookkolom kan vanaf satellietbeelden worden waargenomen.

Update 19:30 uur

De brand is begonnen in een bosgebied, dicht bij een dorp in de regio, en begon toen Tortosendo te naderen. De bevolking in lager gelegen gebieden is voorlopig echter buiten gevaar.

Op dit moment aanwezig

Het gebied verder naar het noorden is echter het meest zorgwekkend omdat het zwaar bebost is.

Update 12-08-2023 10:20 uur.

De bosbrand die gisteren is ontstaan in Tortosendo is geblust. Op dit moment zijn er nog zo’n 200 brandweerlieden aanwezig om het gebied na te blussen en te controleren. Daarbij worden ze ondersteund door 76 wagens.

Fotocredit main: https://rcb-radiocovadabeira.pt/

Steun Bosbranden Europa

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden via onze website. Aan een artikel maken gaat veel tijd en research vooraf, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen zodat wij altijd de juiste informatie voor handen hebben.

Je kunt ons steunen met een bedrag – hoe klein dan ook.

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door