Laatste update 4 maanden geleden

Tijdens het illegaal afsteken van vuurwerk in de buurt van een golfbaan in Zuid- Spanje is er een grote brand uitgebroken. De mensen hadden geen vergunning om vuurwerk af te steken melde een raadslid uit Mijas in een post op social media. Er was een leger brandweerlieden nodig om de ​​brand onder controle te krijgen die mensen uit hun huizen verdreef tijdens de viering van oudejaarsavond 2023. De eerste stadia van de brand werden op camera vastgelegd door Britse toeristen en bewoners in het gebied.

 

Rond de 300 mensen werden geëvacueerd en werden ondergebracht in een plaatselijke sportschool. De nabij gelegen hotels werd gevraagd om mensen een kamer aan te bieden die door toedoen van de brand niet de nacht in hun eigen huis konden verblijven. In de ochtend van 1 januari 2024 konden de eerste mensen weer terug naar hun woningen.

In Spanje kun je bepaalde categorieën vuurwerk kopen. Online en telefonisch bestellen van vuurwerk is verboden. Je kunt alleen in een winkel vuurwerk aanschaffen.
Boetes voor het overtreden van de vuurwerkregelgeving variëren van slechts 600 euro voor kleine overtredingen tot 30.000 euro. Hoge boetes zijn doorgaans voorbehouden aan mensen die illegaal vuurwerk verkopen.