Laatste update 1 jaar geleden

Afgelopen nacht is volgens voorspelling verlopen. Het werk van de brandweerlieden was gericht op het consolideren en het niet laten uitbreiden van de brand. Blusacties deze ochtend staan in het teken van het blussen en bewateren van gevoelige punten en brandhaarden. De weersvoorspelling is wijst op windsnelheden van 40km/u in het getroffen gebied. Dit zal helaas het werk voor de brandweer bemoeilijken  vanwege het risico op nieuwe brandhaarden.

update: 15-04-2023
Tijd 09:00 uur

De bosbrand die werd uitgeroepen deze middag vecht tegen de noodlottige “regel van 30” wet: Temperaturen van boven de 30 graden, windsnelheden van meer dan 30km per uur en een luchtvochtigheid onder de 30.5
Deze “wet” zal het blussen van het vuur sterk belemmeren en de verspreiding van het vuur bevorderen.  Er staat op dit moment een wind van 40km per uur, de temperatuur is hoger dan 25 graden en de relative luchtvochtigheid ligt rond de 20-30%. De komende uren zal de westenwind blijft waaien zal deze wel in sterkte afnemen naar een 20-25km per uur.

update: 14-04-202
Tijd: 21:16 uur

Aan het einde van de middag is er brand uitgebroken in het natuurgebied van La Casella, in Alzira (La Ribera Alta) in Spanje. Alzira ligt zo’n 45 km van Valencia.

Diverse eenheden zijn gemobiliseerd om de brand onder controle te krijgen.

De brand, die een dennenbos treft, brak kort na 17.00 uur uit. Een groot aantal eenheden zijn momenteel ter plaatse waaronder 8 brandweerkorpsen, een bosbouw coördinator, en helikopters.
ook vanuit Valencia komen korpsen helpen om de brand te bestrijden.

 

 

 

 

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door