Laatste update 1 jaar geleden

Een bosbrand die uitbrak in de buurt van de Valenciaanse stad Barx zorgde ervoor dat zes wandelaars vastzaten op de top van de Monduver-berg, samen met een brandpreventiemedewerker.

De 112-diensten van de Generalitat Valenciana bevestigden net na 15.00 uur vanmiddag, zondag 2 april, er een bosbrand is uitgebroken nabij de Valenciaanse stad Barx. Volgens de Spoedeisende Hulp lijken de vlammen te zijn ontstaan ​​naast de weg die naar de gemeente Monduver leidt.

 

Vanwege de nabijheid van de brand tot beboste gebieden die vervolgens de bevolking zouden kunnen treffen, werd er een prio 1 vastgesteld. Drie eenheden werden aanvankelijk ingezet door de Generalitat, maar binnen 30 minuten moesten zij hun inspanningen in de regio La Safor verdubbelen, waardoor de uitgezonden middelen verdrievoudigden!

Naast het blussen van de brand, moest het personeel van de Generalitat zeven mensen per helikopter redden. Onder hen waren zes wandelaars die op de top van Monduver liepen op het moment dat de bosbrand uitbrak. Onder de geëvacueerde was ook een brandpreventiemedewerker.

Tegen 16.00 uur was de omvang van de brand zo groot dat de rookkolom zichtbaar was vanuit de stad Valencia . Als gevolg hiervan kondigde 112 een nieuwe verhoging aan van de middelen die worden gestuurd om de uitbraak aan te pakken.

Foto credit: https://twitter.com/rosalitalelo