Laatste update 10 maanden geleden

De mega brand die een aantal weken geleden startte op het Spaanse eiland Tenerife is nog altijd niet onder controle.

Gisteren, zondag 3 september is er regen gevallen. Door de regen konden de luchtmiddelen niet worden ingezet, maar de regen heeft het blussen van de immense brand wel goed gedaan. Door de regen is het wel gevaarlijker geworden in het verbrande gebied. Loszittende rotpartijen en grond kunnen zomaar voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Daarom wordt er nog beter gehandhaafd om te zorgen dat er geen mensen in het gebied komen. Mensen gaan namelijk wel de bergen in ondanks dat dit verboden is om te doen. De brand is niet onder controle, en er zijn diverse risico’s zoals vallen bomen en stenen. Voorzichtigheid is geboden.
Diverse mensen zijn gisteren uit het gebied gehaald.

Bovendien is het voor recreatieve doeleinden niet mogelijk om met motorvoertuigen over de bospaden te rijden. Jagen is in deze gemeenten verboden, behalve in Güímar en Fasnia, waar het wel is toegestaan.

De totale verwoesting bedraagt 6% van het oppervlakte van het eiland. Meer dan 122 vierkante kilometer is reeds in rook opgegaan.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door