Laatste update 2 maanden geleden

Wie in Spanje in de regio Galicië woont zal de afgelopen dagen en komende dagen rookpluimen uit de bergen zien verschijnen. Gelukkig voor hun zijn dit geen echte natuurbranden, maar strategische opzettelijke branden waarbij de regionale brandweer oefeningen doet. Men leert veel over natuurbranden en hoe deze te lijf te gaan als deze gecontroleerd worden ontstoken. Uiteraard zijn alle voorzogsmaatregelen genomen en zijn er tal van professionele brandweerlieden aanwezig. De wind speelt hier ook een zeer belangrijk rol bij.

De rest van de week zullen de gezamenlijke brandbestrijdingsoefeningen op verschillende locaties in Galicië zijn doorgaan.

Zie hieronder de beelden die de plaatselijke brandweer heeft geplaatst.

 


Komend weekend wordt het warm in Spanje en de gevolgen van de droogte van de afgelopen maanden kan grote gevolgen hebben.

Lees in dit bericht alles over de droogte en de gevolgen daarvan in Spanje.

Ook intensieve training voor Orne brandweerlieden in Frankrijk

Brandweerlieden uit Orne trainden van 8 tot 10 april 2024 in het Ecouves-bos om zich voor te bereiden op bosbranden. Ze oefenden offensieve en defensieve tactieken in reële omstandigheden.
De afdeling Orne organiseerde een intensieve training voor haar brandweerlieden. Dit is vooruitlopend op het zomerseizoen, dat mogelijk wordt gekenmerkt door bosbranden. Drie dagen lang simuleerden de deelnemers in het Ecouves-bos realistische scenario’s. Hierdoor konden ze hun vaardigheden op het gebied van bosbrandbestrijding aanscherpen .

De training van brandweerlieden omvatte simulaties in nachtelijke omstandigheden. Dit is om de reactiviteit en veerkracht van teams te testen in het licht van onvoorziene uitdagingen. De trainers benadrukten de noodzaak van een onberispelijke coördinatie en duidelijke communicatie, essentieel in noodsituaties. “Elke minuut telt als het gaat om het beheersen van een bosbrand”, onderstreept Mickaël Gandon, luitenant en trainer, tijdens een interview met “France Ouest”.

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden.
Ons toegewijde team schrijft artikelen voor Nederlandse, Belgische en buitenlandse inwoners en bezoekers van alle nationaliteiten via de website, sociale media en onze nieuwsbrief.

Wij vragen u om Bosbranden Europa te steunen door een bijdrage te leveren – hoe klein ook .
Klik op onderstaande button en steun ons.