Laatste update 8 maanden geleden

De Generalitat-brandweer heeft de bosbrand die gisteravond in Mont-roig del Camp (Tarragona) uitbrak bij zonsopgang onder controle verklaard en die volgens gegevens van de landelijke agenten een gebied van 10,4 hectare heeft getroffen.

In totaal hebben 33 landploegen van brandweerlieden de hele vroege ochtend aan deze brand gewerkt, waardoor de bewoners van de buitenwijk Les Planes en enkele geïsoleerde boerderijen moesten worden geëvacueerd, zo hebben de brandweerlieden gemeld.

Het grootste deel van de brand bevond zich op de bodem van het ravijn, moeilijk toegankelijk en met dichte begroeiing, en het was vooral gevaarlijk omdat de brand zich razendsnel kon voortbewegen. Voortgestuwd door de wind, met windstoten tot 70 km/u, en een bereik had van bewoonde gebieden.

De gemeente Mont-roig del Camp bevindt zich nog steeds op niveau 3 (het maximum) van het Alfa Plan vanwege het extreme risico op bosbranden en met de actieve beperking van de toegang tot het natuurgebied Tivissa-Vandellòs.

De agenten hebben eraan herinnerd dat het gevaar van bosbrand deze dinsdag zeer hoog blijft in het zuiden van Catalonië, met 46 gemeenten op alarmniveau 3 van het Alpha Plan en het verbod op toegang tot vier natuurgebieden.