Laatste update 2 jaar geleden

Online video’s tonen brandweerlieden uit Spanje die vechten tegen vlammen en proberen de dieren in het wild te helpen. Het land heeft sinds juli te maken met hevige bosbranden die duizenden dieren in het wild hebben gedood of verwond en delen van het platteland hebben vernietigd. Op 21 augustus brachten brandweerlieden eindelijk een natuurbrand onder controle die al bijna een week woedde in de buurt van de stad Bejis, in de regio Valencia in het zuidoosten van Spanje.

Minstens 391 bosbranden, waarvan sommige blijkbaar opzettelijk zijn begonnen, hebben dit jaar meer dan 270.000 hectare land in Spanje getroffen – zes keer meer dan het jaarlijkse gemiddelde van de afgelopen 15 jaar. De brand in Bejis heeft 20.000 hectare land verschalkt en is een natuurpark in de regio binnengedrongen.

Honderden brandweerlieden werkten in de buurt van Valencia om bosbranden in de regio te bestrijden. 2.200 lokale inwoners van Bejis werden geëvacueerd, terwijl nabijgelegen dorpen werden afgesloten.

Terwijl brandweerlieden werkten om de brand onder controle te krijgen, behandelden ze ook de getroffen dieren in het gebied. In een video die op sociale media is gedeeld, is te zien hoe brandweerlieden water geven aan een kleine vogel.

De persoon die de video deelde, een brandweerman van het Romeo 15 squadron, zei dat de vogel wegvloog nadat hij was afgekoeld.

Op een video is ook te zien hoe een burgerwacht een door de bosbrand getroffen kitten helpt water te drinken.

Andere video’s hebben brandweerlieden in heel Spanje laten zien die helpen bij het rehabiliteren van dieren die getroffen zijn door de zomerbranden. Deze video, gedeeld op 21 juli, toont brandweerlieden in het noordwesten van Spanje die een hert helpen water te drinken.

Lees hier het originele artikel

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door