Laatste update 1 jaar geleden

De golf van branden, die op 23 maart begon in Asturië, is de ergste sinds 2017 in en heeft zo’n 11.000 hectare verwoest.

De president van het vorstendom, Adrián Barbón, benadrukte deze maandag dat de prioriteit nu de wederopbouw van Asturië zal zijn, zodra de golf van bosbranden is gestopt,” en het herstel van de beschadigde gebieden. De verbrande gebieden zullen niet worden ingezet als zijnde gebied voor windmolens of andere bestemmingen. Dit zei Barbón op een persconferentie na ondertekening van het decreet waarin werd opgeroepen tot regionale verkiezingen.

Credit: https://www.lavozdeasturias.es/noticia/asturias/2023/04/03/barbongarantiza-habraespeculacion-montes-quemados-va-tener-beneficio-atentado/00031680517689928780591.htm

Credit: https://www.lavozdeasturias.es

“Niemand zal profiteren van deze aanval” want, zelfs als het tijd kost, “zal er weer bos zijn waar bos was”

Dit heeft Barbón gegarandeerd, die de uitvoering van een schokplan heeft vervroegd om de gebieden te herstellen.

Schade en hulp

Barbón, die zich gelukkig prijsde dat er geen slachtoffers waren bij een operatie waaraan meer dan 800 mensen deelnamen en waarbij bijna 400 evacués waren, wees erop dat deze dagen de schadetelling zal beginnen.

Barbón heeft gemeld dat, nu het erop lijkt dat “de laatste brandhaarden doven en dat de prioriteit ligt bij de wederopbouw van Asturië. Deze branden, die volgens de onderzoekers een opzettelijke oorsprong heeft, hebben een versnelling in gang gezet en zal de goedkeuring van het bosbouwplan, dat op het punt stond openbaar te worden gemaakt worden versnelt.

Het doel van de Asturische regering is om alle betrokken agenten, van brandweerlieden, bewoners en burgemeesters tot milieuactivisten en veeboeren en boeren, om tafel te laten zitten om te proberen een gezamenlijke oplossing te bereiken om de nodige maatregelen te nemen om de preventie en het beheer van bossen te verbeteren en ook om gemeenten te voorzien van betere beschermingsinfrastructuren.

Barbón heeft verzekerd dat zijn regering altijd zelfkritisch is in het licht van de “noodzaak tot verbetering”, hoewel hij eraan herinnerde dat de helft van de bergen in particulier bezit is en dat het doel nu moet zijn “alle preventie- en beschermingsmaatregelen opnieuw te berekenen”.

Meerdere verdachten geïdentificeerd

Het hoofd van de Asturische uitvoerende macht heeft erop aangedrongen dat de golf van branden die op 23 maart begon en die 135 gelijktijdige uitbraken met zich meebracht, een opzettelijke oorsprong heeft, dit volgens de rapporten van de onderzoekers, die volgens Barbón door verschillende mensen zijn gemaakt “. Voor Barbón zijn de brandstichters “echte criminelen” die “georganiseerde acties” hebben uitgevoerd, omdat het naar zijn mening aantoont dat de berg Naranco, in Oviedo, bij in de ochtend plotseling tien of twaalf gelijktijdige uitbraken werden geregistreerd.

“Asturië is verbrand” door milieuterrorisme die de levens van mensen en dorpen in gevaar hebben gebracht”

Dit zei Barbón, die opnieuw heeft gepleit voor herziening van het wetboek van strafrecht, zodat “iedereen die een bos in brand steekt een grote kans heeft op een gevangenisstraf”.

Bron: https://www.lavozdeasturias.es

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door