Laatste update 2 maanden geleden

Het jaar 2024 kan voor Spanje wel eens het warmste jaar ooit worden. Het eerste kwartaal van 2024 is het warmste ooit gemeten. De experts maken zich dan ook grote zorgen voor aankomende zomer.

De planten en bomen staan een stuk eerder in bloei en de “te vroege ” warmte kan leiden meer luchtvervuiling en dus ademhalingsproblemen. De gezondheidsraad van Spanje maakt zich hier dan ook zorgen over.

De extreme hitte die zich zeer waarschijnlijk deze zomer zal aandienen kan zeer ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de bevolking. Met name in de stedelijke gebieden waar de luchtkwaliteit al slecht is maakt men zich zorgen.
[wpcode id=”8066″]

Meer bosbranden in Spanje

Uiteraard gaan hoge temperaturen en droogte samen hand in hand met natuurbranden. Doordat het nu al een stuk droger is en de bloemen en planten al in bloei staan zullen er zeer waarschijnlijk ook meer natuurbranden worden geregistreerd dan voorgaande jaren. Vorig jaar werden er al vroeg in het jaar maatregelen getroffen om minder water te gebruiken voor land en tuinbouw. Er dreigt ook een drinkwater te kort te komen. Al met al grote zorgen voor Spanje voor dit jaar.

Afgelopen week zijn er in tal van regio’s al gecontroleerde branden aangestoken om de risico’s van zeer grote branden te vermijden.

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden.
Ons toegewijde team schrijft artikelen voor Nederlandse, Belgische en buitenlandse inwoners en bezoekers van alle nationaliteiten via de website, sociale media en onze nieuwsbrief.

Wij vragen u om Bosbranden Europa te steunen door een bijdrage te leveren – hoe klein ook .
Klik op onderstaande button en steun ons.