Laatste update 8 maanden geleden

De grote brand op Tenerife zorgt er nog steeds voor dat rond de 20 mensen nog niet kunnen terugkeren naar hun woningen in de regio Santa Úrsula.

De evacuaties gaan preventief door om de bluswerkzaamheden te vergemakkelijken. Vandaag zal er besproken worden of er evacuees terug kunnen keren naar hun woningen. Er wordt nog steeds met man en macht gestreden om de brand onder controle te krijgen. De brand is op dit moment gestabiliseerd maar de verwachting is dat deze binnen enkele dagen onder controle zal zijn. Er worden dagelijks nog steeds hotsport gesignaleerd in

De cijfers van het getroffen oppervlak blijven stabiel ten opzichte van de afgelopen dagen (zo’n 14.700 ha), evenals de omtrek (90 kilometer).

Sinds gisteren zijn er nog 135 brandweerlieden op de grond werkzaam en daarbij worden er 4 helikopters ingezet.

In de vroege uren is er een nieuwe breuk ontstaan in het Aguamansa kanaal, waardoor de drinkwatervoorziening van Santa Úrsula en El Rosario in gevaar kwam.

De luchtkwaliteit blijft in de gaten gehouden worden die met name in de regio van La Orotava nog zorgelijk is.

Het verbond om in de bergen te verblijven en vuren te maken zoals kampvuren en barbecues blijft gehandhaafd.

De volgende recreatiegebieden en kampeerterreinen blijven gesloten:

Chanajiga (Los Realejos), Hoya del Abade (La Victoria), La Caldera (La Orotava), La Laguneta Chica (Santa Úrsula), Las Calderetas (El Sauzal). ), Las Raíces (El Rosario), Lomo La Jara (Tacoronte), Los Frailes (Arafo) en Ramón El Caminero (La Orotava).