Laatste update 3 weken geleden

(Geblust)

De brand bij de Coll de l’Alba in Tortosa (Tarragona) waar de brandweer van Generalitat deze dinsdag sinds 10.15 uur aan werkt, treft een gebied van zo’n 15 hectare – een groot deel van het Natuurgebied de Serra de Cardó-Boix-, volgens gegevens van Rural Agents.

In een verklaring legde de brandweer van Generalitat uit dat 97 personeelsleden, 37 landhulpbronnen en 9 luchthulpmiddelen aan de brand werken.

Foto: Brandweerlieden van de Generalitat de Catalunya

De hulpdienst geeft prioriteit aan de rechterflank van de brand, die moeilijk toegankelijk is op de bodem van het ravijn Raco de l’Ermita del Coll de l’Alba, en heeft gevraagd de windturbines in het gebied stil te leggen en het gebied te evacueren. Het betreft personeel dat in het windpark werkte.

Werkoppervlak van 80 hectare

Rond 13.36 uur is de brand nog steeds actief en bevindt de brandweer zich in een werkgebied van ongeveer 80 hectare, en het doel is om te voorkomen dat de brand het ravijn van de Font de Gràcia oversteekt

De vrees dat het brandseizoen nu is begonnen komt steeds vaker ter sprake.

Steun Bosbrandeneuropa door een virtueel kopje koffie te doneren

Jouw steun wordt zeer gewaardeerd door de vrijwilligers die iedere dag het nieuws schrijven en de bosbranden in de gaten houden.

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door