Laatste update 2 maanden geleden

Afgelopen week is er een vergadering geweest waaronder leden van de gemeentelijke brandweer, politie, de Guardia Civil en de civiele bescherming aanwezig waren. Zij willen gecontroleerde branden ontsteken van gedroogde vegetatie en struikgewas in het Hippodrome-El Chaparral-gebied om het risico op branden tijdens het zomerseizoen te verminderen. Uiteraard wordt er gekeken naar de juiste weersomstandigheden om de operatie uit te kunnen voeren. Zeer waarschijnlijk zal dat deze week gebeuren.

Het branden wordt uitgevoerd volgens een specifieke methodologie waarmee de intensiteit van het vuur kan worden gecontroleerd. Voordat de operatie kan beginnen, analyseren de betrokken teams eerst factoren als luchtvochtigheid, temperatuur en wind. De burgemeester benadrukte dat omwonenden in het gebied, dat zij omschreef als “een gebied met een hoge herhaling van branden”, vooraf op de hoogte zullen worden gesteld van wanneer het proces zal beginnen.

 

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden.
Ons toegewijde team schrijft artikelen voor Nederlandse, Belgische en buitenlandse inwoners en bezoekers van alle nationaliteiten via de website, sociale media en onze nieuwsbrief.

Wij vragen u om Bosbranden Europa te steunen door een bijdrage te leveren – hoe klein ook .
Klik op onderstaande button en steun ons.