Laatste update 1 jaar geleden

Lees hier de opvolging van dit artikel.
De brand woed in nog in aller hevigheid. De harde wind bemoeilijkt de bluswerkzaamheden van het vuur.
Het heeft inmiddels het gebied van Sierra de Gata bereikt. Meer dan 200 troepen zijn bezig om de brand te bestrijden. Dit werk wordt nog steeds bemoeilijkt door de harde windvlagen die in het gebied voorkomen. Tevens zijn er troepen aanwezig van andere autonome gemeenschappen zoals Castilla La Mancha, Castilla-León, Galicië en Madrid.

Het gebied kan zo’n 1000 hectare betrekken. De eerste zeer grote brand in Spanje van 2023 is hiermee een feit.

De regio maakt zich op voor de nacht die gaat komen. Er wordt met man en macht 24/7 doorgewerkt om de bosbrand enigszins in bedwang te houden. Echter op dit moment is dat nog niet aan de orde.

Hieronder zie je de kaart vanuit flinke hoogte de rookkolom richting Portugal drijven.

Credit: https://twitter.com/eforestal

Photo: https://twitter.com/FlorenMartiago 18-05-2023 20:15 uur

Photo: https://twitter.com/FlorenMartiago 18-05-2023 20:15 uur

Opvolging bericht

Sinds gisteren woed er een grote bosbrand in Pinofranqueado. Er wordt gewaarschuwd om het gebied niet te betreden vanwege extreem gevaar. De harde wind maakt het een zeer gecompliceerde bosbrand om te controleren. Dit situatie ter plaatse is ver van onder controle en je kunt stellen dat het volledig “out of controle” is. Met windvlagen van 60 km/u is het verre van gemakkelijk om de bosbrand onder controle te krijgen.

De blusvliegtuigen en -helikopters hebben sinds het ochtendgloren op volle capaciteit gewerkt om te proberen de vlammen onder controle te krijgen. Op dit moment is er geen berekening welke schade het gebied heeft. De opmaak van de schade kan pas worden berekend als het vuur gedoofd is.

Bovenstaande foto is een uur geleden genomen waarop is te zien dat de brand nog niet gedoofd is. De sterke windvlagen stuwen de vlammen op, waardoor het vuur zich in twee bronnen heeft gesplitst. De weersomstandigheden en de “brandstof” die het gebrek aan regen in de bergen heeft achtergelaten, bemoeilijken het bluswerk.

 

Er blijven meer middelen en troepen arriveren bij deze grote bosbrand om hun strijd voort te zetten. Ondanks de grote inzet van alle troepen blijft het vuur overeind staan ​​en wordt voorspeld dat het vandaag een zware dag zal worden.

https://twitter.com/Laura_a7g/ 18-05-2023 16:17 uur

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door