Laatste update 4 maanden geleden

Update 07-01-2024

Gisteren om 20.30 uur beschouwden de autoriteiten de brand in Altea als gestabiliseerd. We blijven werken, en het zal nog vele uren duren voordat we het uitgestorven kunnen noemen. Op de grond hebben we nu onze 10 bemanningen plus 4 @GVAbforestals , we blijven doorgaan en informeren. Dit melde de autoriteiten gisteravond.

In totaal werken dertien bemanningsleden van de provinciale brandweer van Alicante, vier eenheden van de bosbrandweer van de Generalitat, vier brandweerwagens, een coördinerende voorman en een brandpreventie-eenheid van het provinciaal consortium om de brand te blussen. Alicante, evenals een ambulance van het ministerie van Volksgezondheid.

Eerder was al melding gemaakt van de gunstige ontwikkeling van de brand en gaf de gemeenteraad van Calp, waar de brand al geblust was, instructies aan de uitgezeten mensen om terug te keren naar hun huizen, nadat ze de hele dag geëvacueerd waren.

Origineel bericht.

Sinds zaterdagochtend woedt er een grote brand in Spanje. Vandaag zijn 6 blushelikopters bezig geweest om de brand onder controle te krijgen. De grote rookwolken waren zichtbaar in de hele baai van Altea.

“De brand is in Altea, wat nog ver is van Benidorm en ook 12 kilometer van Calpe. Die kuststad is niet zo populair, maar er verblijven wel 18 Tui-toeristen (Belgen, Nederlanders, Engelsen en Duitsers). Ze zijn geïnformeerd, maar niet in gevaar. Hoogstens een excursie die niet doorgaat.”

Of er ook Nederlanders en Belgen met een tweede verblijf geëvacueerd zijn in de getroffen regio, kon de woordvoerder niet bevestigen.