Laatste update 1 jaar geleden

Update: 14-04-20233
Tijd: 06:35 uur

Alle branden zijn geblust. Gezien de weersvoorspellingen is de alarmfase hoog ingesteld. Deze wordt automatisch ingesteld tussen 15 januari en 30 april en 15 juli t/m 15 oktober.

 

Bij deze sluiten we dit liveblog.

 

Asturië telt op dit moment 27 bosbranden in 14 gemeenten. De meeste van hen worden beoordeeld door de agenten van de natuurlijke omgeving van het prinsdom en het personeel van brandweer van Asturië.

De blusoperatie is in deze twee branden van de ene op de andere dag gebleven:

Allande: Prada (Recensie. Twee SEPA-brandweerlieden. Om 06.28 uur begon het te regenen en zijn ze weggegaan om terug te keren naar het park)

Illano: Navedo (Recensie. 3 brandweerlieden uit Grandas de Salime )

De Natural Environment Nursery monitort en beoordeelt de branden in:

Boal (Castrillón), Cabrales (Arangas), Cangas del Narcea (Besullo en Villategil), Gozón (Condres), Piloña (Breza, Qués en Pedroso), Quirós (Villagime, La Rebollada en Faedo), Las Regueras (Soto), Siero (La Paranza), Teverga (Villamayor), Tineo (Tuña, Lavadoira en Naraval), Valdés (Merás, Longrey, Paladeperre, Enverniego, Riopinoso, San Cristobal en Biescas) en Villayón (Bustefollado).

Update: 12-04-202
Tijd: 06:25 uur

 

Asturië telt op dit moment 23 bosbranden in 16 gemeenten.  De blusoperatie richt zich op de volgende branden:

Allande: Prada (Recensie. Twee SEPA-brandweerlieden)

Gozon: Condres (Gestabiliseerd. Drie SEPA-brandweerlieden blijven op hun plaats in taken van bewaking, veiling en controle van de perimeter)

Illano: Navedo (Twee SEPA-brandweerlieden en een Miteco-helikopter blijven op hun plaats als hoofd van de noordwestelijke zone, Preventieve Werkbrigade van het ministerie voor de ecologische transitie en demografische uitdaging (MITECO)

Laviana: Ortigosa. ( Drie brandweerlieden en SEPA-helikopter)

Las Regueras: Soto. (Gecontroleerd. Een delegatie blijft in het gebied met drie SEPA Brandweerlieden)

Teverga: Villamayor (SEPA-helikopter en drie SEPA-brandweerlieden)

Valdés: Riopioposo (Twee SEPA-brandweerlieden)

De Natural Environment Nursery monitort en beoordeelt de branden in Boal (Castrillón), Cabrales (Arangas), Cangas de Onís (Busto-Vela), Cangas del Narcea (Besullo), Piloña (Qués en Pedroso), Quirós (Villagime), San Martín del Rey Aurelio (Los Artos), Tineo (Lavadoira en Naraval), Valdes (Paredes, Biescas, San Cristobal, Enverniego, Paladeperre en Longrey) en Villayón (Bustefollado).

Update: 10-04-2023
Tijd: 13:28 uur

 

Asturië telt op dit moment 43 bosbranden in 23 gemeenten. De meeste van hen worden beoordeeld door de agenten van de natuurlijke omgeving van het prinsdom en het personeel van brandweerlieden van Asturië. De blusoperatie richt zich op de volgende branden:

Gozon: Condres (Gestabiliseerd. Brandweerlieden uit Avilés en Pravia bleven samen met een bosbouwbedrijf tot drie uur ’s nachts op hun plaats. Vandaag zullen taken van veiling en perimeter controle worden uitgevoerd)

Illano: Navedo Zeven brandweerlieden blijven op hun plaats in het Barres-park.

Las Regueras: Soto. (Gecontroleerd. Drie brandweerlieden uit Proaza blijven in het gebied)

In het blusteam van vandaag zal naar verwachting twee blusvliegtuigen en twee helikopters in gaan zetten.

10-04-2023
Tijd: 06:35 uur

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door