Laatste update 1 jaar geleden

Vijftighonderd leden van de UME voegen zich bij de 95 militairen die al in de regio werken. De Cantabrische snelweg ging vanochtend weer open voor het verkeer na 12 uur afgesloten te zijn geweest

Update: 31-03-2023 18:00 uur.

Asturië blijft branden. De regio kampt met 91 actieve bosbranden , 30 minder dan ‘ s morgens vroeg. Veel van de branden zijn nog steeds klein in hoge gebieden waar ze geen gevaar vormen, maar andere hebben al geleid tot de evacuatie van 375 mensen in het westen van Asturië, waar 1.305 studenten hun lessen hebben zien opschorten vanwege de situatie . Bovendien hebben de vlammen het afsnijden van verschillende punten van het wegennet in de regio gedwongen. Het meest in het oog springend was die van de Cantabrische snelweg (A-8) ter hoogte van Cadavedo, die na 12 uur omstreeks 11.00 uur weer openging voor het verkeer.

Het bluswerk is geconcentreerd in de gemeente Valdés, waar de AS-14 van Montefurado naar Berducedo wordt afgesneden; de AS-351 van Almuña naar Merás; en de AS-336 van Brieves naar Merás. Ook de AS-219 naar Naraval, in Tineo, is afgesloten, evenals het treinverkeer in Cadavedo, aldus de hulpdienst van het Prinsdom Asturië. Het verkeer op de N-632 tussen Ballota en Barcia (Valdés) en op de National 634 tussen kilometer 492 tot 455 tussen Trevías en Canero is weer open. Ook in Cadavedo is het treinverkeer heropend.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door