Laatste update 2 weken geleden

Update: 18:45 uur.

Enkele bewoners dicht bij de brand zijn preventief geëvacueerd. 

Het vuur verspreid zich niet langer en er wordt op dit moment hard gewerkt om de brand te stabiliseren.

De bosbrandblusdienst van Andalusië, Plan Infoca, heeft gemeld dat er dinsdagmiddag een brand woedt in een gebied van de stad Torrox in Malaga. Aan de andere kant hebben gemeentelijke bronnen en het Provinciaal Brandweerconsortium, dat in het gebied actief is, aangegeven dat enkele buren preventief zijn geëvacueerd.

 

De brand onstond iets na half 5 smiddags. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.
Het betreft een gebied waar vel huizen staan en via inwoners vernamen wij dat de brand zich tot op 200 meter van de huizen begeeft.

Bericht gaat verder onder de foto’s

By B Alford

By T Marshall

Het Provinciaal Brandweerconsortium, afhankelijk van de provinciale raad van Malaga, heeft op zijn beurt gemeld dat zijn personeel van de parken Nerja en Vélez-Málaga op de locatie aan het werk zijn vanwege de mogelijkheid dat de huizen getroffen zouden kunnen worden. “Op deze manier zijn enkele buren geëvacueerd, hoewel er voorlopig geen getroffen huizen zijn”, voegen ze eraan toe.

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden.
Ons toegewijde team schrijft artikelen voor Nederlandse, Belgische en buitenlandse inwoners en bezoekers van alle nationaliteiten via de website, sociale media en onze nieuwsbrief.

Wij vragen u om Bosbranden Europa te steunen door een bijdrage te leveren – hoe klein ook .
Klik op onderstaande button en steun ons.