Laatste update 1 jaar geleden

Inwoners van Valdés, de Asturische gemeente die het zwaarst is getroffen door de opzettelijke branden die de regio teisteren, vertellen over een “helse” nacht waarin ze “erg bang” waren.

“Deze bende is een milieuterrorist die Asturië voor ons in brand steekt”, zegt David Suárez Fuente, een inwoner van de stad Trevías, in de Asturische raad van Valdés, een van de gemeenten die het zwaarst getroffen zijn door de branden die het Prinsdom Trevías hebben geteisterd . Asturië . De autonome gemeenschap, bekend als “het natuurlijke paradijs”, wordt verwoest door opzettelijke branden die gisteren honderden inwoners van West-Asturië dwongen hun huizen te verlaten, op de vlucht voor de vlammen. “Zoiets heb je nog nooit gezien. Het was afschuwelijk”, zegt Manolo Rodríguez, die berustend toeziet dat ze in ieder geval konden terugkeren naar hun huizen in het dorp Balsera.

De buren hebben een “helse” nacht in spanning doorgebracht en bij zonsopgang hebben ze met angst geverifieerd hoe de brandstichters een spoor van milieuschade en aanzienlijke materiële verliezen hebben achtergelaten, waaronder verschillende uitgebrande huizen.

Het is het beeld van een brandend Asturië dat de Pajares al is overgestoken. De scène kon niet ontmoedigender zijn. Steden geëvacueerd, bewoners uit hun huizen gezet en vluchtelingen in sportcentra en opvangcentra, veldhospitalen opgericht en honderden studenten zonder lessen. Ondertussen werken talloze leden van de hulpdiensten, met versterking van helikopters en militaire eenheden, onvermoeibaar en tegen de klok in, een taak die de medewerking van de buren en de aanmoedigingsboodschappen van duizenden Asturiërs heeft.

Bron: eldisrio.es

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door