Laatste update 9 maanden geleden

update 14:30 uur

ongeveer 25 hectare is ondertussen verwoest.

Het staartgebied is redelijk stabiel en 2/3 van de flanken moet nog worden gesloten, de linkerkant is degene die tegen de wind in weer kan oplaaien. Voorzichtigheid blijft geboden, ook al zeggen verschillende media dat de brand gestabiliseerd is.

 

Update 13:55 uur

We krijgen zojuist van onze razende reporters in de reacties te horen dat de brand onder controle is.

UPDATE 13:10 uur

De vlammen zijn overgeslagen naar de snelweg A-7, dus het verkeer is in beide richtingen afgesneden en ze naderen de treinrails, waarvan het verkeer al is afgesneden

Hier een blik vanaf balkon uit het toeristische plaatsje L’amettla de Mar. Zojuist ingestuurd door anoniem.

De brandweer ter plaatse denkt zeker nog vele uren bezig te zijn om de brand te blussen.

 

UPDATE 10:24 uur

De A-7 is afgesloten vanwege een vegetatiebrand in Mont-roig del Camp. De brandweer heeft veel middelen ingezet om de vlammen te doven.
Een rookkolom heeft dinsdag 1 augustus de bevolking van Mont-roig del Camp gewaarschuwd. De hulpdiensten kregen de waarschuwing om 09.54 uur ’s ochtends en activeerden snel meerdere eenheden van de brandweer.

De brand treft struikgewas naast de snelweg A-7 in Mont-roig del Camp, dat op een gegeven moment zou zijn overgeslagen zijn.

De weg is in beide richtingen afgesloten. De autosnelweg verloopt langs de zuid- en oostkust van Spanje, vanaf Algeciras tot bij Barcelona. Daarnaast zullen de woonwijken Miami Platja en Costa Zafir waarschijnlijk moeten worden afgesloten

We houden u op de hoogte.

foto: Bomberscat twitter