Laatste update 1 jaar geleden

De afgelopen dagen is al al veel gesproken over de bijzondere hoge temperaturen die grote delen van Spanje op dit moment te voorduren krijgen. Temperaturen van tegen de 40 graden zijn zeker mogelijk. Waar we gisteren al temperaturen zagen van boven de 35 graden zoals in Cordoba met 35.1 graden en Xativa met maar liefst 36.2 graden.

In grote delen van Spanje is er gekozen om preventief vluchten te maken ter bestrijding van Bosbranden. Op het moment dat de vluchten worden gedaan kan er sneller en adequater worden gehandeld. Met name de risicogebieden worden “gecontroleerd”.

Zie hier de kaart van Spanje voor de komende dagen.

Woensdag 26-04-2023

Donderdag 27-04-2023

Vrijdag 28-04-2023

In de omgeving van Valencia zijn tevens houden tevens brandweerlieden op de grond de wacht en kijken met verrekijkers de bergen in of zij iets kunnen ontdekken wat op een beginnende bosbrand lijkt.

Alles wordt op alles gezet om de dreiging van bosbranden tegen te gaan komende dagen.

via Twitter @GVAbforestals

via Twitter @GVAbforestals

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door