Laatste update 9 maanden geleden

Vandaag 09-08-2023 zullen er hoge temperaturen worden verwacht in heel Spanje. De wind zal ook zeer aanwezig zijn en op sommige plekken stormachtig

De hoogste worden verwacht in het zuidwesten. De stad Córdoba zou 44ºC kunnen bereiken en gunstige delen van de Guadalquivir-vallei zouden deze grens kunnen overschrijden. Tussen 42 en 43ºC zouden ze kunnen blijven in de provincies Ciudad Real, Toledo en punten in het oosten van Extremadura, vooral in de Taag- en Guadiana-valleien.

Dit is de derde hittegolf die Spanje te verduren krijgt met extreem hoge temperaturen. Vanaf vrijdag zal het naar verwachting minder warm worden waarop ook de kans op bosbranden af zal nemen.

Hieronder de kaart met het risico op bosbranden in de deelgemeente Valencia.

Risicokaart voor geheel Spanje 09-08-2023 10:00 uur

 

Bosbrandeneuropa.nl bestaat uit vrijwilligers. Iedere dag zijn zij voor jullie het nieuws aan het zoeken over de bosbranden die woeden in met name Zuid Europa. Dit doen zij in hun vrije uurtje of als ze even tijd hebben tussen hun dagelijkse werkzaamheden door.

Aan een artikel maken gaat veel tijd aan vooraf en research, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen en zij niet de verkeerde informatie met de bezoekers delen.

Doneer een bedrag naar keuze voor een kop koffie, (of met iets lekkers ;) ) door onderstaande afbeelding te scannen met je mobiel. (Dus even je laptop openen en scannen) Zij kunnen dit zeker gebruiken en waarderen dit ontzettend! Namens BosbrandenEuropa.nl heel erg bedankt!

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter