Laatste update 8 maanden geleden

Update 28-08-2023 19:00

Het vuur op het eiland Tenerife is weer gestabiliseerd en gaat richting de controle. Tevens is vandaag het niveau van de brand en alarmfase aangepast. Deze stond meer dan een week op gevarenniveau 2 en is vanmiddag teruggebracht naar niveau 1.

De brand blijft zich sinds 24 augustus in de gestabiliseerde fase bevinden, wat betekent dat de brand zich volgens de voorspellingen binnen de vastgestelde controlelijnen ontwikkelt en dat de bluswerkzaamheden gericht zijn op de controle ervan. Het niveau 1 betekend ook dat de luchtsteun vanuit de staat wordt teruggetrokken.

[wpcode id=”8066″]

De brand die in de nacht van 14 augustus begon heeft inmiddels 14,000 hectare verbrand en heeft 14 gemeenten aangedaan. Daarbij is de omtrek van de brand geschat op 90 kilometer.

Aan de blusoperatie hebben tot nu toe 22 vliegtuigen deelgenomen, in totaal 7.277 drops waarbij 13.103.700 liter water is gebruikt, en meer dan 600 grondtroepen, waaronder interventie-, veiligheids-, logistieke en vrijwilligersteams.

Origineel bericht.

Sinds afgelopen 24 augustus was de brand op Tenerife in een gestabiliseerd stadium.  Gisteravond laat zijn er toch weer flinke oplevingen van de brand geweest waardoor 7 huizen geëvacueerd dienden te worden. De gebieden die door deze reactiveringen worden getroffen zijn La Esperanza, gelegen in El Rosario, en het uitkijkpunt La Atalaya in Santa Úrsula. Uit voorzorg werd één huis geëvacueerd in Las Rosas (El Rosario) en zes andere in het bovenste deel van de straat Vera del Barranco in Santa Úrsula, aangezien de belangrijkste evacuatieroute voor deze huizen richting het gebied van actieve brand leidde.

Ondanks dat het gebied nu 90 kilometer omtrek heeft vordert het uitsterven van de brand nog steeds een positief patroon.

El Teide National Park

Om veiligheidsredenen blijven verschillende toegangen tot het El Teide Nationaal Park  gesloten . Het door de brand getroffen gebied beslaat meer dan 14.000 hectare en de bevolking wordt gevraagd voorzichtig te zijn en bergachtige gebieden te vermijden terwijl er noodoperaties gaande zijn.