Laatste update 8 maanden geleden

De operatie genaamd “Verloren Oase” die meer dan 5000 hectare aan bos verwoeste in september vorig jaar in het Spaanse Granada heeft een verdachte aangehouden voor het stichten van de brand die 27 dagen actief bleef.

De verdachte, een 62-jarige bosbrandweerman is vandaag aangehouden op verdenking van het stichten van de bosbrand die Granada vorig jaar september in zijn greep had. Gedurende 12 maanden is er gewerkt door de Seprona Evnironmental Judicial Police Team van Guradia Civil om een persoon of personen te identificeren die vermoedelijk verantwoordelijk is voor de bosbrand.

De 62-jarige man was op het uitbreken van de brand preventiewerk aan het doen voor de bosbrandweer. Het is een Spaanse staatsburger. Honderd getuigenissen zijn gedaan. Er is een forensische analyse gedaan bij het identificeren van de verdachte die alleen bij zeer complexe onderzoeken zoals moord en andere onderzoeken die verband houden met georganiseerde misdaad wordt gebruikt.

De brand begon op 8 september vorig jaar 2022 in het gebied dat bekend staat als Barranco Girón, in de gemeente Los Guájares, en trof een gebied van 5.194 hectare in de gemeenten Los Guájares, Albuñuelas, El Pinar, El Valle en Vélez de Benaudalla , en bleef zevenentwintig dagen actief, totdat het op 5 oktober als geblust werd beschouwd.

Het werk van de onderzoekers is de meest complexe geweest waarmee Guarda Civil de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad.