Laatste update 1 jaar geleden

Vanaf aankomende zondag worden er hoge temperaturen verwacht in grote delen van Spanje. Temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 35 graden. Of dit normaal is voor de tijd van het jaar? Op zijn allerminst niet. In april 2011 veroorzaakte een warmtefront bijvoorbeeld hoge temperaturen in delen van het zuidoosten van het schiereiland, met 37,4ºC in Murcia. In april 1997 noteerde Sevilla zijn maximum van april, met 35,4ºC.

Een aantal dagen geleden melde wij ook op ons twitter account dat de droogte in Spanje ontzettend groot is. Deze neerslagkaart hierboven van april laat zien dat in meer dan de helft van Spanje geen druppel neerslag is gevallen. Een waarde die slechts 15% vertegenwoordigd van het normale gemiddelde van april.

Als we nu de kaart hieronder nemen van de verwachte temperaturen dan kun je zien dat in deze gedeeltes het én zeer warm wordt en er extreme droogte heerst.

Gebieden waar donderdag 27 april de 28ºC zou kunnen overschrijden. Kaart: eltiempo.es

Het wordt dus met deze factoren uitkijken geblazen voor bosbranden in grote delen van Spanje. Ga je in de mei vakantie richting Spanje? Check dan deze pagina met noodnummers
Op deze pagina staan vele tips en de noodnummers van Spanje en de andere landen.

Spanje
Brand: Incendio/ fuego
Internationaal/ mobiel: 112
Nationaal/ vast: 080 en 085
(Bos)branden: 512800

 

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door