Laatste update 10 maanden geleden

Het bedrijf Magirus dat vorig jaar de eerste tactische respons robot in Erhwald (Oostenrijk) testte, wordt nu ook uitvoerig getest door de brandweer in één van de deelstaten van Normandië (Seine Maritime). Volg ze trouwens via Twitter

Wat doen deze robots en hoe zijn ze inzetbaar?

De tactische robot Wolf, de kleine van de twee is een perfecte robot die zeer moeilijk toegankelijke plekken kan bereiken die voor de mens juist lastig te bereiken zijn. De Wolf is met name handig voor brandbestrijding, verkenning en beveiligingstaken. Scannen op gevaarlijke stoffen, blussen tot wel 70 meter worplengte is geen probleem voor hem.

Zie hieronder hoe een knap staaltje techniek het bedrijf Magirus heeft bewerkstelligt.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Firebull

De Wolf is perfect voor in gebouwen zoals jullie zien. Ook heeft Magirus blusrobots en middelen voor bossen en bergachtige terreinen. De Firebull is hier een prachtig voorbeeld van. Met zijn prestaties weet hij bijna ieder terrein te overwinnen. Het gewicht ligt ook erg laag waardoor deze zeer stabiel is. Zeer wendbaar, enorme waterkracht en de brandweerlieden zelf zitten veilig.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deze blusmiddelen zullen een perfecte aanvulling zijn in bos gebieden die lastig te bereiken zijn met de traditionele brandweerwagens. Het bedrijf Magirus timmert enorm hard aan de weg om natuurbranden zo goed mogelijk te kunnen blussen zonder de vele risico’s voor de brandweerlieden zelf. Prachtige techniek.