Laatste update 9 maanden geleden 

Dit is het Live Feed account van Bosbranden Europa.
Op dit moment berichten wij in onze live feed over bosbranden in Griekenland (en proberen u zo goed als mogelijk op de hoogte te houden)

Volg ons Twitter account voor snelle updates. @bosbrandeneu

update 29-07-2023 10:00 uur

Op Rhodos en Corfu zijn er geen actieve fronten meer. Gisteren waren er nog een aantal branden die een opleving kregen, maar alles is onder controle.
Wij sluiten daarmee deze Live Feed.
Heb je vragen over bosbranden in Griekeland? Plaats deze dan in ons forum die sinds deze morgen online is.

 

update 28-07-2023 20:00 uur

Het toerisme wordt weer aangezwengeld in Rhodos. De onderstaande afbeelding zegt alles over de gastvrijheid van het land. De brand op Rhodos is na elf dagen onder controle gebracht en “112” heeft laten weten dat het gevaar voor twee andere dorpen van het eiland is opgeheven.

Er is reeds al 400.000 hectare verbrand. Het gemiddelde is 500.000 hectare per jaar. Dus wat dat betreft gaat Griekenland helaas dit getal verbreken.

Update 28-07-2023 15:56 uur

De gemeenschap van de Griekse stad Lindos op eiland Rhodos heeft een mededeling gedaan over de situatie op het eiland na de verwoestende branden die een groot deel van het eiland in de as hebben gelegd. 

In de aankondiging van de  voorzitter van de gemeenschap wil hij onder meer benadrukken dat Lindos, net als andere bestemmingen, veilig blijft.

Lees de gehele verklaring hier.

update 28-07-2023 10:00 uur.

Branden in Griekenland: de situatie verbetert op de Griekse toeristische eilanden.

De situatie verbetert zich met betrekking op de bosbranden die al meer dan een week branden op de Griekse toeristische eilanden Rhodos, Corfu en Evia, evenals in het centrum van het land, volgens de brandweerlieden aanstaande vrijdag terwijl ze “waakzaam” blijven.

De brand die gisteren ook het munitiedepot van een kazerne raakte is momenteel beperkt en de inwoners van Nea Aghialos zijn naar huis begonnen terug te keren om de schade aan hun huizen en winkels te beoordelen, waarvan de ramen zijn verbrijzeld door de kracht van de explosies, aldus lokale media.

update 27-02-2023 21:00 uur.

Laatste update zie nieuwe blog over de brand die naar bij een munitiedepot is genaderd.

Update 27-07/2023 17:51 uur.

Goed nieuws voor de bewoners van Malonas, Masari en Charaki.

Deze kregen zojuist een melding dat ze weer terug konden naar hun woningen.

Update 27-07-2023 13:30

In totaal is er al meer dan 16.000 hectare aan bos verwoest in Griekenland.

Update 27-07-2023 09:00 uur

Op Rhodos is het een strijd om het eiland ook weer van stroom te voorzien. Vaak worden bij branden de electriteitspalen uitgeschakeld zodat er geen explosies kunnen ontstaan. Dit is ook direct de reden dat sommige dele van het eiland geen stroom hadden aan het begin van de brand. Nu er vele houten palen zijn verbrand is het noodzaak om het electriciteitsnet weer op orde te krijgen en iedereen weer te voorzien van stroom.

Gedurende de nacht werd in dit gebied maar ook breder in het gebied van Zuid-Rhodos de strijd gestreden door brandweerlieden en vele vrijwilligers, die erin slaagden de verspreiding van het vuur te beperken.

Corfu

Het beeld is ook verbeterd op Corfu, waar de brand in remissie is, maar zelfs daar zijn nog verspreide uitbraken. 1 helikopter opereert sinds de ochtend vanuit de lucht op Corfu.

 

De risicokaart voor Griekenland raakt steeds roder gekleurd. Dit zijn de regio’s met extreem hoge kans op bosbranden.

update: 26-07-2023 21:30 uur

onderstaand beeld zegt alles over de moedeloosheid van de strijdkrachten in Griekenland….

 

Totaal is er al 340.000 hectare verbrand in Griekenland. De meeste hectare hiervan zijn helaas op het eiland Rhodos te betreuren. De moeilijkste dag van de zomer op het gebied van brandgevaar resulteerde helaas ook in de dood van twee mensen, op de fronten die woeden in Thessalië.

Twee mensen kwamen om het leven in Thessalië, te midden van de vurige brand die de regio overspoelde.

Concreet werd woensdag kort voor 19.00 uur in het gebied van Horostasi Magnesia, in Almyros, een vrouw dood aangetroffen, terwijl er in het hele gebied een grote brand woedde. De ongelukkige vrouw woonde met haar man in een stacaravan en van daaruit sloegen de vlammen over. Ze werd gevonden met brandwonden over haar hele lichaam.

Naast haar werd ook haar man bewusteloos aangetroffen en met een EKAV-ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Blijkbaar zat het stel in de val door de vlammen, terwijl eerder een bericht was gestuurd door 112 om dit gebied te ontruimen.

De ernstigste feiten die zich vandaag hebben voorgedaan, zijn:

  • in Velestino Magnesia , waar de brand snel omvang kreeg, werd daarom een bericht uitgegeven door 112 om de bewoners van de nederzettingen Velestino, Sesklo en Agios Georgios Feron te informeren over de brand die zich in hun gebied ontwikkelde, om voorbereid te zijn en als verplicht de instructies van de bevoegde autoriteiten op te volgen. Vervolgens werd een nieuw bericht afgegeven voor de evacuatie van de nederzettingen Dimini, Paliouri en het industriegebied van Volos, richting de stad Volos. Een tijdje latetr werd er opnieuw een waarschuwingsbericht gestuurd naar de inwoners van de stad Volos om zichzelf te beschermen tegen de rook van de brand. 50 brandweerlieden met 2 groepen voeteenheden en 15 voertuigen werken aan de brand, terwijl 3 vliegtuigen en 1 helikopter vanuit de lucht aan het werk zijn.
  • Ook de brand die uitbrak in het kasteel van Fthiotida nam snel omvang aan. Om deze reden werd er door 112 een bericht afgegeven voor de evacuatie van het noordelijk deel van Lamia richting het centrum en zuiden van de stad. Een paar minuten geleden kwam er een nieuw bericht van 112 voor de evacuatie van de nederzettingen Nea Magnesia, Megali Vrysi en Agia Paraskevi naar Stylida. Sterke grond- en luchtmachten proberen het aan te pakken, vergelijkbaar met de branden die plaatsvonden in Krokio Almyros Magnesia en het nieuwe klooster van Domokos Fthiotida.
  • Op Rhodos namen de opflakkeringen die gisteren plaatsvonden aan de zuidoostelijke kant van het eiland omvang aan, daarom werd drie keer 112 geactiveerd om nederzettingen te evacueren. Om de brand het hoofd te bieden, blijven sterke grondtroepen en 5 vliegtuigen, waarvan 2 uit Turkije, en 5 helikopters, waarvan 1 voor hun coördinatie, vanuit de lucht opereren.
  • Op Corfu waren er gisteren ook veel opflakkeringen in de wijde omgeving van de noordoostelijke kant van het eiland. 112 moest vier keer worden geactiveerd om nederzettingen te evacueren. 112 brandweerlieden met 5 groepen voeteenheden en 36 voertuigen werken aan de brand, waaronder 50 brandweerlieden met 15 voertuigen uit Bulgarije, terwijl 1 vliegtuig en 4 helikopters periodiek vanuit de lucht aan het werk zijn.

In de strijd om de branden aan te pakken, werken brandweerlieden uit 11 landen samen met de Griekse strijdkrachten, watervoertuigen en luchtvaartuigen.

En voor morgen donderdag blijft het brandrisico extreem in gebieden van Attica, Centraal-Griekenland, de Peloponnesos van West-Griekenland, Thessalië, Centraal-Macedonië en de Ionische Eilanden, terwijl het brandrisico in de rest van het land zeer hoog zal zijn. Er wordt een zeer sterke noordwestenwind verwacht en in veel delen van het land zullen zeer hoge temperaturen aanhouden.

Update Rhodos 24-07-2023 19:45 uur

De situatie met betrekking tot de branden op Rhodos blijft uit de hand lopen, aangezien de intensiteit van de wind allesbehalve een bondgenoot is van de bosbrandbestrijdingstroepen.

Op dit moment zijn er drie actieve fronten die brandweerlieden en vrijwilligers proberen te bedwingen, terwijl opflakkeringen in verschillende gebieden het blussen van de brand nog moeilijker maken. dit meld Rodiali.gr deze middag.
Lees hier  de update van het artikel.

24-07-2023 19:11 uur

De situatie met betrekking tot de branden op Rhodos blijft uit de hand lopen, aangezien de intensiteit van de wind allesbehalve een bondgenoot is van de bosbrandbestrijdingstroepen.

Op dit moment zijn er drie actieve fronten die brandweerlieden en vrijwilligers proberen te bedwingen, terwijl opflakkeringen in verschillende gebieden het blussen van de brand nog moeilijker maken. dit meld Rodiali.gr deze middag.
Lees hier  de update van het artikel.

 

 

Reisadvies Griekenland

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode voor de Griekse eilanden Rhodos, Corfu en Evia gaat van groen naar geel. De kleurcode voor de rest van Griekenland is groen. Op dit moment zijn er hevige bosbranden in verschillende gebieden in Griekenland. Dit is vooral het geval in het zuidoosten van het eiland Rhodos en op de eilanden Corfu en Evia. Voor Rhodos geldt de noodtoestand vanwege de groter wordende bosbranden. De situatie verandert snel. De lokale autoriteiten adviseren en roepen dringend inwoners en toeristen op het zuidoosten van het eiland Rhodos te verlaten en af te reizen naar veiliger gebied zoals het noorden van het eiland. De rooknevel kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral gezinnen met kinderen en personen met astmatische klachten lopen gezondheidsrisico’s. Houd rekening met langere reistijden door files. Ook vluchten kunnen vertraagd of geannuleerd zijn. Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en houd u zich aan de veiligheidsinstructies. Houd de lokale media goed in de gaten. De situatie kan snel veranderen. Heeft u vragen of hulp nodig? Neem contact op met de Griekse Crisis Management Unit via + 30 210 3681259, +30 210 3681350.

24-07-2023 16:30 uur

De brand die een aantal dagen geleden op Rhodos is begonnen is onder controle. Volgens autoriteiten zal de brand snel ten einde zijn. Althans, daar gaan ze vanuit. De situatie heeft zich flink verbeterd in de afgelopen 24 uur.

Reizigers slaan massaal het advies om niet naar de Griekse eilanden af te reizen in de wind. Zij vinden de vakantie belangrijk en zullen evengoed naar Griekenland betrekken.

24-07-2023 09:25 uur.

Vanwege de opeenstapeling van nieuws wat er binnenkomt zal er vanmiddag weer een update plaats vinden met de laatste ontwikkelingen van de bosbranden op Rhodos en Corfu.

Houdt de verschillende lokale sites in de gaten voor het nieuws en volg de instructies op van de lokale overheidsinstanties.

Note: Wij krijgen ontzettend veel vragen binnen van mensen die zich in Nederland bevinden en willen weten hoe de situatie is op een specifieke plek (Omdat daar familie op vakantie is). Begeef je hiervoor bij de tour operator. Deze weten vaak beter hoe de situatie er voor staat op een bepaalde locatie. Wij kunnen hier geen enkel advies over geven.

24-07-2023 08:30 uur

 

Artikel voor Corfu is vernieuwd. Lees hier dat artikel

Foto genomen vanaf Albanië richting Corfu door Menno Groenstege

23-07-2023 19:42 uur

Het toeristische Griekse eiland Corfu meld ook 2 branden.

vertaling: Als je in Santa, Megoula, Porta, Palia Perithia & Sinies bent, evacueer dan nu naar Kasiopi!!

Er wordt gewerkt aan het blussen van de brand die vanavond eerder uitbrak in de omgeving van Perithia op Corfu. Alle inspanningen van de mannen van de brandweer zijn erop gericht om het onder controle te krijgen. Het is ongeveer 600 km² groot en is een van de populairste eilanden van Griekenland. Corfu ligt vlak voor de kust van het Griekse vasteland (8 km) en Albanië (2 km), de afstand tot Italië is ongeveer 100 kilometer.

23-07-2023 18:20 uur

Weer Alarm voor morgen: Extreem brandgevaar voor Attica, Rhodos en zes andere gebieden.

 

23-07-2023 17:53 uur

De reisgroep TUI heeft aangekondigd tot dinsdag geen toeristen naar Rhodos te vervoeren, terwijl er lijnvluchten worden georganiseerd om haar klanten van het eiland te verwijderen.

Volgens een aankondiging van de Groep zijn momenteel 40.000 van haar klanten op Rhodos, ongeveer 7.800 van hen behoren tot de toeristen die zijn overgebracht naar speciale accommodaties en hotels, als onderdeel van de evacuatie door de autoriteiten. Het hoofd van de juridische en consulaire afdeling is al op Rhodos als gezant van de Duitse ambassade, om in samenwerking met de honorair consul aldaar de vakantiegangers te helpen, aldus de Duitse ambassadeur Ernst Reichel in een post op Twitter.

Uit Nederland zijn er zo’n 50 personen die met TUI vlogen geëvacueerd volgens NU.nl . Wij kunnen deze zeer kleine aantallen niet bevestigd krijgen. De reizen vanuit TUI en Correndon zijn zeker tot en met dinsdag as geannuleerd.

Bericht namens Correndon:

 

23-07-2023 12:35 uur

Grootste evacuatie die ooit is uitgevoerd door het land.

Meer dan 19.000 mensen hebben hun verblijf inmiddels verlaten meldt nieuwswebsite Rodiaki.
Dit is de grootste operatie om inwoners en toeristen naar veilige plaatsen te vervoeren die ooit in het land is uitgevoerd, aangezien volgens de eerste schattingen van de politie een preventieve evacuatie van ongeveer 19.000 mensen plaatsvond.

Blog: Nachtmerrie op eiland Rhodos

16.000 werden over land vervoerd en 3.000 over zee. Meer in het bijzonder werden volgens gegevens van het politiedirectoraat van Dodekanesos de volgende nederzettingen uit voorzorg geëvacueerd: Kiotari, Gennadi, Pylonas, Laerma, Lardos, Lindos, Kalathos Malona, Asklipieio, Pefkos, Massari, Haraki, evenals hotels in deze gebieden.

Vooral veel ouderen, maar ook mensen met speciale behoeften, werden geëvacueerd met officiële politievoertuigen, terwijl het grootste aantal burgers zich verplaatste met toeristenbussen, boten van de kustwacht en particuliere schepen.

Tot op heden hebben wij nog niet vernomen dat er sterfgevallen aan de orde zijn. Wel zijn er 2 personen naar het ziekenhuis gebracht. (nationaliteit onbekend bij ons).

TOUROPERATORS IN AKTIE

Voor de door de brand getroffen gebieden is voor de touroperators een bevel gegeven dat de chartervluchten leeg aankomen om de bezoekers op te halen die het eiland willen verlaten, terwijl er door het ministerie van Buitenlandse Zaken een hotspot is georganiseerd op de luchthaven van Rhodos zodat er een snelle verwerking van reisdocumenten kan plaatsvinden. Dit alles voor een snelle doorstroom van mensen die het eiland op een veilige manier willen verlaten.

23-07-2023 10:45 uur

De weg van Gennadi naar Pylona is afgesloten – Van Vati – Apolakkia – Monolitho en Sianna wordt het verkeer omgeleid naar de stad Rhodos. Er wordt aangekondigd dat, vanwege de problemen veroorzaakt door de branden dat burgers die van Zuid-Rhodos naar de stad Rhodos willen gaan, en vice versa, de route Gennadi, Vati, Apolakikia, Monolithos, Siana, Kritinia, Kalavarda, Soroni, Theologos, Paradeisi, Kremasti, Ialyssos Rhodos moeten volgen.

Griekenland vandaag:
Extreme temperaturen worden er vandaag verwacht. Zoals op de kaart te zien is, zullen naar verwachting ongeveer 8,7 miljoen mensen temperaturen boven de 41 °C ervaren, terwijl ongeveer 120 duizend mensen temperaturen boven de 45 °C zullen ervaren. Wanneer we ons even concentreren op het eiland Rhodos zien we dat deze bijna in het geheel tot 45 graden komt.

Een voorzichtige temperatuurvoorspelling voor de komende dagen:

Op zondag 23-07-2023 een hittegolf door het hele land.
Op maandag 24-7-2023 tijdelijk terugtrekken van zeer hoge temperaturen.
Op dinsdag 25-7-2023 en woensdag 26-7-2023 een nieuwe (de derde) thermische opleving.
Op donderdag 27-7-2023 een merkbare temperatuurdaling in bijna het hele land.

 

23-07-2023 09:20 uur

Nieuw bericht: Een nachtmerrie op Rhodos afgelopen nacht

23-07-2023 07:35 uur

Wij zitten hier in Rhodos stad.Hier op het ogenblik nog veilig . Chapeau voor het hotel waar wij verblijven. Geven eten en vangen zo veel mogelijk mensen op. Probleem is niet alleen de mensen evacueren, maar ook de mensen opvangen die op Rhodos aankomen en normaal naar hun hotel gaan in regio waar er brand is.

Afgelopen nacht een hels gezicht:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

 

Mocht je hier of ergens in Griekenland verblijven volgen hier de Griekse richtlijnen voor bosbranden

Via ons whatsapp nummer via Anoniem:

We zitten nu in Rhodos Palace met 1500 andere evacuées. We hebben hier
in zalen overnacht op de grond of op de bank. We weten nog niet waar
we straks naartoe gaan. Er wordt wel goed voor ons gezorgd hier.

23-07-2023 04:20 uur

vannacht rond 01:30  heeft 112 een aankondiging gedaan voor de evacuatie van de dorpen Massari, Malona en Haraki.

Lara van Wel stuurde ons deze foto. Helaas is kwaliteit iets minder, maar je ziet mensen vluchten,

Vannacht kregen wij ook het verhaal binnen van Alain weeber, zijn vrouw en 2 kinderen van 4 en 9 jaar.

Ik ben met twee kinderen van 9 & 4 en hun moeder zwaar en zwaar in de steek gelaten door hotel en door “Een Nederlandse “Tour operator”* en door het evacuatie plan van Rhodos. We zijn met ons vieren een bus van een andere “Tour operator”* in gesneakt/gestapt waar ze ons en anderen weer uit wilden zetten waarop ik nee heb gezegd! (hun reden was als je straks op bestemming aankomt hebben we geen slaapplekken of gelegenheid voor u en zult u buiten moeten slapen) Nee, ik slaap liever buiten (met 39*) dan dat ik hier uitstap en verbrand. Nu zit ik op Magictui op ligbedden te slapen en vraag me ondertussen af hoe ik bij haven of vliegveld zal moeten geraken want “Tour operator”* vertelde ons dat we daar ZELF zullen moeten geraken met zijn vieren. Om zo ver hier te komen heb ik al twee koffers moeten achter laten op straat.

  • Note van redactie. Namen van de tour operator hebben wij weggelaten aangezien wij het verhaal “nog niet” kunnen verifiëren. 

Bosbrandeneuropa.nl bestaat uit vrijwilligers. Iedere dag zijn zij voor jullie het nieuws aan het zoeken over de bosbranden die woeden in met name Zuid Europa. Doneer een bedrag naar keuze voor een kop koffie, (of met iets lekkers ;) ) door onderstaande afbeelding te scannen met je mobiel. (Dus even je laptop openen en scannen) Zij kunnen dit zeker gebruiken! Namens BosbrandenEuropa.nl ontzettend bedankt! (Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

21:26 uur

Nieuwe berichten van 112 werden naar de nederzettingen van Gennadi en Kiotari gestuurd terwijl het vuur op Rhodos zich gevaarlijk verspreidt. De bewoners van de specifieke gebieden, evenals toeristen die in hotels verblijven, wordt gevraagd deze gebieden onmiddellijk te evacueren, zoals de persvertegenwoordiger van de brandweer, Vassilis Vathrakogiannis, zei tegen SKAI.

Tegelijkertijd zijn er berichten dat het vuur het dorp Laerma is binnengedrongen en dat de kerk van de begraafplaats in de omgeving al is afgebrand.

20:00 uur

Er is momenteel een grote evacuatie aan de gang om mensen te redden uit de gebieden van Kiotari en Lardo op Rhodos, waar de grote brand woedt.

Met de hulp van de kustwacht, de krijgsmacht en de lokale autoriteiten zijn er tientallen bussen gemobiliseerd, en zullen naar verwachting meer dan 30.000 mensen geëvacueerd worden volgens Teris Hatziioannou, president van de DOPAR van de gemeente Rhodos. (aldus de Griekse website Rodiaki -foto)

De eerste bussen zijn al aangekomen in Lindos met honderden toeristen die in vakantie accomodaties in het gebied verbleven, terwijl de politie meldt dat ongeveer 15.000 mensen het bevel hebben gekregen om te evacueren. De evacuaties verlopen tot dusver zonder problemen.

Meer dan 30 prive schepen hebben zich ondertussen aangeboden om mensen te evacueren van deze regio meld de website Rodiaki. (foto)

De minister van Scheepvaart, Miltiadis Varvitsiotis, bevindt zich in het operatiecentrum van de havenautoriteit die de redding coördineert van honderden mensen uit gebieden van Rhodos waar een brand woedt. Tot nu toe zijn meer dan 1500 mensen uit Kiotari geevacueerd en worden ze naar Kalathos vervoerd.

Bent u daar, stuur uw foto in om anderen hier te informeren over de situatie. Zie whatsapp icoontje linksonder in uw scherm

Hieronder een letterlijke vertaling van de woordvoerder van de brandweer:

 

“Goedenavond vanuit het operatiecentrum van de brandweer,

De brand op Rhodos belemmerde het werk van de strijdkrachten, voornamelijk in het bredere kustgebied van Kiotari.

Tijdens zijn loop reikte het tot het zuiden van de nederzetting Laerma en ondanks de inspanningen van de machtige grond- en luchtstrijdkrachten en het werk van grondverzetmachines en grondverzetmachines om nieuwe vuurzones te openen, verplaatste het vuur zich in ravijnen, met een intensiteit van 7 Beaufort, in zuidelijke richting naar Lardo.

Om deze reden werd door 112 personen een evacuatiebevel gegeven aan degenen die in Asklepiio en Kiotari woonden. In dit specifieke gebied is de intensiteit van het fenomeen afgenomen.

De evacuatie van alle hoteleenheden is zonder problemen naar veilige plaatsen verlopen en naar schatting zijn meer dan 2000 mensen over zee gered.

De preventieve evacuaties die vandaag op Rhodos worden uitgevoerd, hebben betrekking op minder dan 10% van de toeristische accommodaties van het eiland.

Opgemerkt wordt dat er zorg is besteed aan de huisvesting van degenen die uit de getroffen gebieden moesten worden verwijderd. Er is ook een Blue Star-schip beschikbaar om burgers te huisvesten.

 

 

18:15 uur

De persvertegenwoordiger van de brandweer, plaatsvervangend brandweercommandant Yiannis Artophios, verklaarde over de branden die op ons eiland woeden: de brand op Rhodos is de moeilijkste waar de brandweer mee te maken heeft, aangezien het actieve front woedt in de gebieden Lardos, Laerma, Kiotari en er zijn 173 brandweerlieden, 10 groepen voetgangers, 35 voertuigen, 5 helikopters die daar opereren, 3 vliegtuigen en 31 Slowaakse brandweerlieden met 5 voertuigen.

Om 12:25 uur werd een bericht afgegeven door 112 om de nederzettingen Pylon en Lardos naar Archangelos te evacueren en om 13:42 om de nederzettingen Asklipieio en Kiotari naar Gennadi te evacueren.

Michelle Gooijer. foto uit: Lardos vanaf de parkeerplaats Lindos princess beach hotel. De kam van de berg stond in brand. Dit was om 14:45 vanmiddag. Op dat moment kwam de politie en brandweer binnen om te ontruimen.

For van vanmiddag.

Het ministerie van Klimaatcrisis en Civiele Bescherming kondigde de evacuatie van de gemeenschap van Asklipeio en het gebied van Kiotari aan met een uiterst dringende kennisgeving. Een relevant bericht bereikte de mobiele telefoons van de bewoners van het gebied.

Volgens informatie van “Rodiaka” heeft de brand die nog steeds woedt op het eiland Rhodos de faciliteiten van drie hoteleenheden in het “Kiotari”-gebied bereikt. 

Alle drie de hotels zijn geëvacueerd van toeristen en de brandweer, vrijwilligers en personeel proberen de schade tot een minimum te beperken.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]