Laatste update 3 weken geleden

Minstens twaalf mensen kwamen om en tientallen raakten gewond bij een bosbrand die zich als gevolg van harde wind verspreidde in verschillende steden in het zuidoosten van Turkije , waarbij ook honderden dieren om het leven kwamen, zei de Turkse regering vrijdag (21-06-2024).

De minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca, meldde “twaalf doden en 78 getroffen mensen”, waaronder vijf op de intensive care.

In een eerder rapport werden elf sterfgevallen gemeld in dit landelijke gebied , gelegen tussen de steden Diyarbakir en Mardin, vlakbij de Syrische grens.

Volgens de minister waren de vlammen ’s nachts onder controle, maar gingen vrijdag de “koelingspogingen” op de verbrande delen door.

Inwoners van Koksalan, een van de zwaarst getroffen steden, meldden dat ze de helft van hun duizend geiten en schapen hadden verloren. Langs de weg waren veel van de zwartgeblakerde resten van de dieren te zien.

Afbeeldingen die op sociale media werden geplaatst, lieten een enorm vuur zien dat de nachtelijke hemel verlichtte met grote rookwolken. Zeven noodteams en 35 ambulances werden ter plaatse gestuurd, zei Koca.

De brand ontstond donderdag laat als gevolg van het verbranden van stoppels in een gebied ongeveer 30 km ten zuiden van Diyabakir, waar de temperatuur de afgelopen dagen boven de 40ºC kwam , legde de minister van Binnenlandse Zaken, Ali Yerlikaya, uit.

De vlammen verspreidden zich snel door de harde wind en bereikten vijf steden.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door