Laatste update 9 maanden geleden

De brand op het Griekse eiland Chios wat sinds zondagavond woedt is nog niet onder controle. De strijdkrachten zijn de afgelopen nacht de strijd aangegaan met de bosbranden om het vuur te bedwingen, namelijk met 5 vliegtuigen en 4 helikopters , waarvan één voor coördinatie.

De brand brak uit op de kruising Katavasis – Dieuchen toen een auto die de hellingen van de weg raakte in brand vloog. De chauffeur wordt op dit moment nog vastgehouden door de politie.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Volgens de brandweer zijn er verspreid kleine brandjes terwijl er op dit moment geen bedreiging is voor woonwijken, maar uit voorzorg is vandaag kort voor 01.00 uur via 112 een bericht gestuurd naar de inwoners van de dorpen van Dieicha en Katavasi om weg te gaan van hun nederzettingen en richting Volissos te trekken. Dit is het grootste dorp op dit deel van het eiland, zo’n 40 kilometer verwijderd van de hoofdstad Chios.

De grondtroepen die het vuur bestrijden bestaat uit 90 brandweerlieden van verschillende departementen. Er zijn momenteel geen burgers in gevaar.