Laatste update 2 maanden geleden

Het is al lang geen nieuws meer dat de afgelopen dagen in het Zuiden van Europa enorm warm waren.
Maar het gaat nog een tandje omhoog. Meteorologen waarschuwen dat de temperaturen aankomend weekend nieuwe recordhoogtes zullen bereiken in Zuid-Europa. Wat tevens het risico op bosbranden ook verhoogd. Pas alsjeblief op met weggooien van wat dan ook in de natuur.

Zo worden er waarschuwingen voor extreem weer afgegeven voor mensen die naar Italië, Spanje of Griekenland reizen – terwijl sommige weerkundigen hebben gezegd dat deze verstikkende omstandigheden waarschijnlijk tot in augustus zullen aanhouden.

De European Space Agency heeft ook gewaarschuwd dat andere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Polen, deze week te maken zullen krijgen met extreme hitte. De verwachting is dat de hitte intenser zal worden en tot augustus kan aanhouden, aldus de Wereld Meteorologische Organisatie.

Spanje

De hittegolf in Spanje zal nog steeds intenser worden, met voorspelde temperaturen tot 44C in de Guadalquivir-vallei bij Sevilla. En dit terwijl bosbranden op het Spaanse Canarische eiland La Palma bezig zijn. Meer dan 4.000 inwoners zijn gedwongen hun huizen te ontvluchten.

Het Spaanse weerbureau Aemet zei dat de hittegolf van deze week “een groot deel van de landen rond de Middellandse Zee zal treffen”. Het bureau zegt te verwachten dat de temperaturen woensdag zullen dalen.

Italië

Er zijn waarschuwingen voor warm weer afgegeven voor ten minste 20 steden in Italië, terwijl het land zich schrap zet voor recordtemperaturen. Er zijn pieken van 48C (118.4F) voorspeld. De Italiaanse minister van Volksgezondheid Orazio Schillaci drong er bij mensen op aan voorzichtig te zijn bij het bezoeken van toeristische trekpleisters, waaronder de beroemde ruïnes van Rome.
De risico’s van bosbranden zijn sky-high momenteel wordt hier verteld.

Griekenland

vanaf vandaag een nieuwe hittegolf die meeste delen van het land zal overspoelen, met minimumtemperaturen tot 43C op het vasteland, 41C op de Ionische eilanden en 38C op de Egeïsche eilanden. De bosbranden die woedden zijn ten goede verbeterd, maar daar is ook alles mee gezegd.

Frankrijk

Extreme temperaturen worden in het land niet verwacht, aldus het nationale weerinstituut Meteo France. Verwacht wordt dat de temperaturen rond Marseille tegen woensdag 34-36C zullen bereiken, waarbij Parijs met 29C iets koeler zal blijven.

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden.
Ons toegewijde team schrijft artikelen voor Nederlandse, Belgische en buitenlandse inwoners en bezoekers van alle nationaliteiten via de website, sociale media en onze nieuwsbrief.

Wij vragen u om Bosbranden Europa te steunen door een bijdrage te leveren – hoe klein ook .
Klik op onderstaande button en steun ons.